Tunesie, Djerba

Djerba, jaarwisseling 2009 - 2010

Djerba (جربة Jarbah) is een Tunesisch eiland. Het ligt ten oosten van het vasteland aan de Golf van Gabès in de Middellandse Zee. De hoofdstad van het eiland is Houmt Souk (حومة السوق), dat in het noorden aan de zee ligt. Djerba is het belangrijkste eiland van Tunesië. Djerba ligt met een 7 km lange dam vast aan het vasteland van Tunesië.

In de belangrijkste stad van het eiland, Houmt Souk, wonen ongeveer 62.500 mensen (2005). Het eiland heeft een oppervlakte van 514 km², met een lengte van 28 kilometer en een breedte van 22 kilometer.

Djerba is een populaire vakantiebestemming. Het heeft een mild klimaat met veel zon, en een mooie natuur, met veel palmbomen. Verder heeft het eiland mooie stranden. De bevolking van het eiland is zeer hartelijk. Vooral de noordoostelijke kuststrook heeft lange stranden zoals het Djerba-strand en het Seguia-strand, en zeer veel hotels voor toeristen.

De veerdienst tussen het eiland en het vasteland is zeer regelmatig, in het hoogseizoen gaat er ieder kwartier een veerboot over tussen de plaatsen Jorf en Ajim. Verder bevindt zich een internationaal vliegveld op het eiland.

Copyright Hein Barbe 2016